BIC-koodi – mikä se on ja milloin sitä tarvitaan? Lue pikaopas ja tarkista pankkien SWIFT-tunnukset
BIC-koodi (eli business identifier code tai vanhempi nimitys bank identifier code) on kansainvälinen pankkitunniste, jonka tarkoitus on varmistaa maksujen kohdistuminen oikeaan pankkiin. Välillä samasta asiasta käytetään myös termiä SWIFT-koodi. Kyseessä on 8 tai 11 merkkiä pitkä koodi, jota käytetään erityisesti kansainvälisissä maksuissa sekä SEPA-alueella IBAN-tilinumeroiden kanssa. Tarkoituksena on tehdä maksuliikenteestä paitsi turvallista, myös nopeaa ja…
Yrittäjä, käytätkö jo eTaskua? Toimita myyntilaskut kirjanpitäjällesi automaattisesti suoraan Isoltasta
Isoltaan on syksyllä julkaistu integraatio kuittisovellus eTaskuun, jolla yrittäjät voivat toimittaa ostokuitteja ja muita tositteita helposti kirjanpitäjälleen. Jos käytät jo eTaskua, saat jatkossa toimitettua myös myyntilaskut automaattisesti Isoltasta eTaskuun kirjanpitäjäsi käsiteltäväksi.
POP Pankki luottaa Isoltaan
Sujuvat laskutusprosessit ovat yksi menestyvän yrityksen kulmakivistä. POP Pankki suosittelee yritysasiakkailleen Isoltan tuottamaa monipuolista ja nopeaa Laskutuspalvelua.
10 yleisintä laskutusmokaa – näin vältät ne | Ammattilaisten vinkit
Oletko sinäkin ikuinen laskutusvirheiden tekijä? Monet meistä kamppailevat laskutusmokien kanssa, mutta ei hätää, sillä apua on saatavilla! On aika lopettaa virheiden tekeminen ja aloittaa laskuttaminen ammattilaisen tavoin. Älä enää anna laskutusvirheiden hidastaa rahavirtaasi – seuraa näitä vinkkejä ja vältä yleisimmät sudenkuopat! 1. Virheelliset laskun tiedot Varmista aina, että vastaanottajan tiedot ovat oikein ja että lähetät…
Mikä on rakennusalan käännetty verovelvollisuus ja milloin sitä käytetään?
Rakennusalan käännetty arvonlisäverovelvollisuus tarkoittaa sitä, että palvelun myynnistä on verovelvollinen ostaja. Oletko aloittanut yritystoiminnan rakennusalalla ja mietit mikä on käännetty arvonlisävero ja miten sitä sovelletaan vai oletko siinä vaiheessa, että pitäisi lähettää lasku käänteisellä arvonlisäverolla? Kokosimme sinulle yhteen tärkeimmät asiat käännetystä arvonlisäverosta helposti ymmärrettävään muotoon, jotta sinun ei tarvitse pähkäillä ylimääräistä. Tässä artikkelissa käydään läpi seuraavat…
Oletko opettanut asiakkaasi maksamaan laskut myöhässä? 5 vinkkiä nopeampaan saatavien kotiuttamiseen
Saatavien hidas kierto johtuu valitettavan usein liiketoiminnan harjoittajan hyväntahtoisuudesta. Raha ei kierrä, kun tahtotilaa ei löydy usein turhaan kuviteltuun asiakkaan mielen pahoittamiseen. Joskus ajatellaan, että tietty saatava on intressiltään niin pieni, että sen voi ehkä suorittaa myöhemminkin. Toisaalta saatava saatetaan vastaavasti nähdä niin huomattavana, että katsotaan ymmärrettäväksi, ettei sitä välttämättä voida sovitussa aikataulussa edes maksaa.…
Yksittäiset laskut perintään Isolta Perintäpalvelun avulla
Isolta-laskutusohjelman käyttäjänä voit ulkoistaa yksittäisten myöhässä olevien laskujen muistuttamisen ja perinnän ammattimaiselle perintätoimistolle. Isolta Perintäpalvelu tuotetaan yhteistyössä Uuva Oy:n kanssa, joka on toiminut alalla jo 26 vuoden ajan. Laadukas ja ammattimainen toiminta vähentää sinun työkuormaasi ja pääset keskittymään tuottavaan työhön. Miksi maksumuistutusten lähettäminen ja perintä kannattaa ulkoistaa Wau, kuulostaa siistiltä. Miten homma toimii käytännössä ja…
Huolettomampaa laskutusta maksuvalvonnan avulla
Onko sinulla jäänyt joskus rahat saamatta laskusta? Käytätkö paljon aikaa maksumuistutusten lähettämiseen ja saatavien perimiseen? Onko reskontrasi ajan tasalla? Isoltan Premium -laajuuden käyttäjillä on mahdollista ottaa käyttöön Isolta Maksuvalvonta. Se hoitaa puolestasi muistuttamisen, perinnän ja lopuksi rahan tilittämisen yrityksesi pankkitilille. Tämän myötä voit unohtaa kaikki laskun lähettämisen jälkeiset toimenpiteet. Sinun tehtäväksi jää vain laskujen lähettäminen…
Ota laskuttaminen haltuun – nämä asiat pienyrittäjän on hyvä tietää laskujen tekemisestä
Laskutus kuuluu niihin asioihin, joihin uuden yrittäjän kannattaa suhtautua säntillisesti heti yritystoiminnan alusta alkaen. Laskuttamisessa sinun on huomioitava niin verottajan vaatimukset, asiakaskokemus kuin myös oma tarpeesi varmistua rahojen saamisesta. Hyvä laskutusohjelma auttaa sinua kaikissa näissä asioissa. Tähän artikkeliin olemme koonneet tärkeimpiä perusasioita, jotka jokaisen pienyrittäjän on hyvä ymmärtää laskutuksesta ja siihen liittyvistä käytännöistä. Lukemisen jälkeen…
Sain sähköpostilaskun, miten toimin?
Isoltan sähköpostipalvelu on toiminnallisuus, jonka avulla käyttäjämme voivat lähettää laskut suoraan vastaanottajan sähköpostiin. Sähköpostiin saapunut viesti Saapuneesta viestistä käy ilmi laskun perustiedot kuten lähettäjä, vastaanottaja ja laskun sisältö. Maksu- ja pankkitiedot löydät alkuperäisestä laskusta, jonka saat avattua painamalla viestissä ollutta linkkiä. Linkki avautuu suojatun (HTTPS) yhteyden avulla sivulle, josta näet alkuperäisen laskun, voit ladata sen…
PSD2 – tietopaketti direktiivistä ja hyödyt Isoltan asiakkaille
PSD2 (Payment Services Directive 2, eli toinen maksupalveludirektiivi, on Euroopan unionin lainsäädäntö, joka astui voimaan vuonna 2018. Direktiivin tavoitteena on parantaa kuluttajien suojaa, lisätä kilpailua sekä innovaatiota maksupalvelualalla ja helpottaa rajat ylittävää maksuliikennettä EU:n alueella. Tässä blogissa kerromme hieman tarkemmin direktiivistä ja tuomista hyödyistä myös Isoltan asiakkaille. Tässä artikkelissa Maksulainsäädännön keskeiset uudistukset Direktiivin mukaan pankkien…
VAT-numero, ALV-numero ja Y-tunnus – nämä asiat laskutustermeistä on hyvä tietää
Kun olet lähettämässä laskua asiakkaalle tai ostamassa palveluita ulkomaiselta yritykseltä, saatat törmätä termiin ALV-numero eli englanniksi VAT-number. Tämän artikkelin luettuasi ymmärrät, mitä VAT-numero eli arvonlisäverotunniste tarkoittaa, milloin sitä käytetään ja miten se eroaa y-tunnuksesta. Sisältö Y-tunnus riittää arvonlisäverotunnisteeksi kotimaan kaupassa Arvonlisäverotunnistetta tarvitaan yrityksen arvonlisäverovelvollisuuden toteamiseen. Jos käyt kauppaa vain Suomessa, arvonlisäverotunnisteena käytetään Y-tunnusta eli yritys-…
Verkkolaskutus eli sähköinen laskutus tutuksi – 10 asiaa, jotka jokaisen yrittäjän on hyvä ymmärtää
Verkkolasku tarkoittaa yritykselle tai muulle organisaatiolle lähetettävää sähköistä laskua, joka välittyy vastaanottajalle digitaalisessa ja koneluettavassa muodossa. Vuonna 2020 voimaan astuneen verkkolaskulain myötä kaikkien suomalaisten yritysten on käytännössä pakko pystyä pyydettäessä lähettämään yritysasiakkailleen lasku verkkolaskuna. Hyvä uutinen on se, että verkkolaskutukseen siirtyminen onnistuu tarvittaessa nopeasti, helposti ja minimaalisilla kustannuksilla. Teknistä osaamista ei tarvita, eikä verkkolaskun lähettäminen…
Hyvityslaskun tekeminen – tutustu perusteisiin ja lataa ilmainen hyvityslaskupohja
Lähetitkö asiakkaallesi laskun, jonka myöhemmin haluat syystä tai toisesta mitätöidä? Tällöin sinun on hyvä tietää, mikä on hyvityslasku ja miten sellainen käytännössä laaditaan. Tässä artikkelissa vastaamme pienyrittäjien näkökulmasta yleisimpiin hyvityslaskuja koskeviin kysymyksiin. Artikkelista löydät myös hyvityslaskupohjan, jonka voit ladata ilmaiseksi käyttöösi. Artikkelin sisältö: Mikä on hyvityslasku? Hyvityslasku tarkoittaa laskua, jolla mitätöit ja hyvität asiakkaalle aiemmin…
Näin teet myyntilaskun ulkomaille
Oletko lähettämässä myyntilaskua ulkomaille? Tämän artikkelin luettuasi tiedät, mitä asioita sinun pitää huomioida, jotta osaat käyttää oikeaa arvonlisäveroprosenttia ja verokohtelukoodia. Samalla opit myös sen, miten raportoit veron oikein arvonlisäveroilmoituksessa. Artikkelissa keskitymme tilanteeseen, jossa myyjänä on Suomessa toimiva yritys. Tällöin noudatetaan Suomen arvonlisäverolainsäädäntöä. Sisällösluettelo: Arvonlisäverokohtelun määrittäminen Tiedon paljous voi tuntua musertavalta, jos olet lähettämässä myyntilaskua ulkomaille…
Laskurahoitus tutuksi – 10 kysymystä factoring-rahoituksesta ja yrityksen laskujen myynnistä
Yrittäjänä saatat löytää itsesi tilanteesta, jossa rahat asiakkaalle lähetetystä laskusta olisi hyvä saada tilille välittömästi. Rahojen nopealle kotiutumiselle voi olla tarvetta etenkin silloin, kun laskutettava summa on iso ja maksuaika pitkä. Nopea ratkaisu ongelmaan on laskurahoitus, johon pääset tutustumaan tarkemmin tässä artikkelissa. Artikkelin luettuasi tiedät: 1. Mitä laskurahoitus tarkoittaa? Laskurahoitus tarkoittaa, että yrityksesi saa rahoitusta…
Mistä löydän asiakkaan verkkolaskutiedot?
Jos haluat lähettää asiakkaallesi verkkolaskun, tarvitset vastaanottajan verkkolaskuosoitteen ja välittäjän tunnuksen. Jos et tiedä kyseisiä tietoja, voit tarkistaa ne verkkolaskuosoitteistosta. Voit samalla myös tarkista, onko asiakkaallasi ylipäätään valmiutta vastaanottaa ostolaskuja verkkolaskuina. Mutta mitä nämä verkkolaskutiedot ovat? Käydään ne ensin läpi. Verkkolaskuosoite Verkkolaskuosoite on osoite, jonka avulla lasku ohjataan oikealla vastaanottajalle. Verkkolaskuosoitteesta on olemassa useampaa eri muotoa.…
Verkkolaskulaki 2020 – mitä se tarkoittaa pienyrittäjälle
Lyhyesti ja tiiviisti: Sinulla pitää olla valmius lähettää laskut verkkolaskuina, jos asiakkaanasi on yrityksiä, kuntia tai Suomen valtio. Laskun vastaanottajan ei enää tarvitse maksaa muilla tavoin saapuneita laskuja, jos he ovat ilmoittaneet vastaanottavansa laskut verkkolaskuna. Ja ei, PDF- tai sähköpostilasku ei kelpaa sähköiseksi laskuksi, vaan laskun pitää olla eurooppalaisen standardin mukainen. Tässä artikelissa käymme läpi…
Opas verkkolaskuttamiseen
Verkkolaskujen määrä kasvaa jatkuvasti ja yhä useampi yritys vastaanottaa ostolaskuja vain verkkolaskuina. Isoltalla verkkolaskutus on tehty mahdollisimman vaivattomaksi. On silti muutamia asioita, jotka on hyvä tietää ennen verkkolaskujen lähettämistä. Tässä kaikista tärkeimmät asiat verkkolaskutuksesta Mitä verkkolasku tarkoittaa? Verkkolasku tarkoittaa yritykselle tai muulle organisaatiolle lähetettävää sähköistä laskua, joka välittyy vastaanottajalle digitaalisessa ja koneluettavassa muodossa. Verkkolaskua kutsutaan…
Mitä merkintöjä laskulle vaaditaan?
Yleiset laskumerkinnät Jo tarjousta laadittaessa mutta viimeistään laskua kirjoittaessa on tärkeä tietää mitä verottaja vaatii laskuun merkittäväksi. Laskumerkinnät vaikuttavat myös siihen millä perusteella arvonlisävero lasketaan. Pakolliset laskumerkintävaatimukset arvonlisäverolain 209 b § mukaan ovat:(sulkuihin merkitty vastaava käsite Isoltan palvelussa) Verkkolaskulla pitää olla lisäksi verokohtelukoodi. Laskun vastaanottaja voi vaatia sille muitakin tietosisältöjä kuten sopimusnumeron, tiliöintiviitteen, työmaatunnisteen tai…
Ostolaskut, ostolaskujen käsittely ja ostoreskontra sähköisesti
Ostolaskut muodostaa yhden merkittävimmistä yrityksen taloushallinnon ja kirjanpidon osa-alueista. Yrittäjä saa vähentää veronalaisen liiketoiminnan tuloveroista toimintaa varten hankittujen hyödykkeiden arvonlisäveron. Liiketoiminnan kannalta on myös tärkeää, että ostolaskut saadaan ajallaan maksuun. Koska kaikki yritykset ovat kirjanpitovelvollisia, tositteiden käsittelyä ja tallennusta ei voi sivuuttaa. Sen voi kuitenkin tehdä mahdollisimman helpoksi. Helppouden lisäksi toimintamallin tulee olla luotettava, kustannustehokas,…
Mikä ihmeen myyntireskontra?
Reskontra on osa kirjanpitoa, johon yrityksen tapahtumat on luetteloitu. Myyntireskontra on kirjanpidon väline, johon listataan kaikki yrityksen myyntilaskut. Myyntireskontrassa on siis kaikki avoimet eräpäivää odottavat laskut sekä jo erääntyneet maksamattomat laskut. Myyntireskontralla on laaja-alaisia vaikutuksia yrityksen talouteen. Tässä artikkelissa kerron taloushallinnon ammattilaisen näkökulmasta omia kokemuksiani myyntireskontrasta ja siihen liittyvistä toiminnoista. Pyrin esittämään selkeän kokonaiskuvan myyntireskontrasta…
Mitä jos asiakas ei maksa laskua? Nämä asiat sooloyrittäjän on hyvä tietää rahojensa saamisen varmistamisesta
Menikö laskun eräpäivä, mutta asiakkaan maksua ei näy eikä kuulu? Kyseinen tilanne tulee jonain päivänä eteen lähes kaikille sooloyrittäjille, jotka myyvät tuotteitaan tai palveluitaan laskulla. Tässä artikkelissa avaamme maksuvalvonnan polkua ja käsittelemme lyhyesti perustiedot maksuviivästysten ennaltaehkäisystä sekä maksumuistutus- ja perintäkäytännöistä. Artikkelin luettuasi tiedät muun muassa seuraavat asiat: Millä keinoilla maksuviivästyksiä voidaan ehkäistä jo ennakkoon? Sooloyrittäjille…